مجله آموزشی شیرینی، شکلات، کیک و بیسکویت

آموزشی انواع شیرینی، شکلات، کیک و بیسکویت ، نوشیدنی ها، بستنی و دسر

۱۶ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

همه چیز درباره آبنبات چوبی CHUPA CHUPS

معرفی آبنبات چوبی CHUPA CHUPS 

Chupa Chups نام یک برند اسپانیایی می‌باشد که در سال 1958 توسط انریک برنات تاسیس شد. این شرکت  تولید کننده‌ی اولین آب نبات چوبی، در دنیا بود و امروزه نیز تولید کننده‌ی آب نبات چوبی و سایر شرینی‌هاست، که محصولاتش در بیش از 150 کشور در سراسر جهان فروخته می‌شود. 

تاریخچه شکل گیری برند آبنبات چوبی CHUPA CHUPS

در اوایل دهه 1950، انریک برنات (موسس برند Chupa Chups ) در یک کارخانه تولیدکننده‌ی مربای سیب به نام "گرانجا آستوریاس" کار می کرد. ایده آبنبات چوبی، زمانی به فکر برنات رسید که فرزند او از چسبیدن شیرینی‌ها به دست هایش که در زمان خوردن آب می‌شدند، گله کرد. این اتفاق باعث شد او احساس کند که تا آن زمان هیچ شیرینی برای کودکان طراحی نشده و به همین دلیل این جمله در ذهنش نقش بست: « دنیا به محصولی نیاز دارد که مثل خوردن یک شیرینی با چنگال باشد»، سپس او ایده ساخت آب نبات چوبی  را با مدیریت شرکتی که در آن کار می‌کرد مطرح کرد اما سرمایه گذاران گرانجا آستوریاس پس از آگاهی از ایده‌های برنات، شرکت را ترک کردند.

برنات در سال 1958 مسئولیت شرکت گرانجا آستوریاس را بر عهده گرفت و نام آن را به Chupa Chups تغییر داد، سپس ماشین‌های تولید را راه اندازی کرد و اولین آب نبات‌های دنیا که یک بن بن راه راه روی یک چوب بود را ساخت، بعد از تولید و در زمان عرضه‌ی آب نبات‌ها، برنات به مغازه داران دستور داد به جای قرار دادن این محصولات جدید در پشت پیشخوان، چوپا چوپسها را در نزدیکی صندوق و در دسترس کودکان قرار دهند زیرا این محصولات مخصوص کودکان طراحی شده بود، او با این طرفند هر کدام از آب نبات‌های چوبی تازه تولید شده را به قیمت یک پزوتا (واحد پول اسپانیا) فروخت.

بعد از ساخت و عرضه‌ی اولین آبنبات چوبی‌ها، شرکت Chupa Chups به سرعت رشد کرد و در مدت کوتاهی به یکی از موفق‌ترین شرکت‌ها در اسپانیا تبدیل شد، به طوری که شیرینی‌های برنات فقط طی 5 سال در 300.000 فروشگاه فروخته شدند. پس از پایان اسپانیای فرانکوئیستی (1939-1975)، این شرکت خصوصی تبدیل به یک شرکت بین المللی شد.

در سال 1991، برنات کنترل رسمی شرکت را به پسرش خاویر واگذار کرد. Chupa Chups  تحت مالکیت جدید در سال  1994 شرکت تابعه‌ای را در انگلستان تاسیس و معرفی کرد که نام آن Smint (اسمینت) است. هدف این شرکت تولید محصولی بدون شکر برای بزرگسالان بود و این هدف منجر به تولید اولین قرص‌های نعنایی خوشبوکننده‌ی دهان شد. 

در سال 1997، شرکت Chupa Chups مجموعه ای از آب نبات‌های چوبی Spice Girls را با بسته بندی‌های مختلف راه اندازی کرد که هر کدام دارای برچسب کلکسیونی Spice Girl  بودند، درون بسته‌بندی‌ها شامل میکروفون های اسباب بازی و بسته های آدامس حباب دار بود.
در جولای 2006، شرکت Chupa Chups  و شرکت وابسته به آن یعنی Smint، توسط یک گروه ایتالیایی به نام Perfetti Van Melle خریداری شدند.
از سال 2010، Chupa Chups امضای هتلی با برند Marriott Springhill Suites شد و آب نبات‌های چوبی Chupa Chups در میز پذیرایی تمامی ملک‌های مربوط به این برند، به صورت رایگان در دسترس هر مهمانی از کودک تا بزرگسال بود. اما از آگوست 2021، برند Marriott، استفاده از Chupa Chups به عنوان یک کالای امضا شده برای این برند را متوقف کرد.

عرضه‌ی آبنبات چوبی CHUPA CHUPS در بازار کشورهای دیگر

در دهه 1970 بود که آب نبات چوبی‌های رنگارنگ در ژاپن و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند اندونزی، سنگاپور، فیلیپین و مالزی و همچنین هند و استرالیا ظاهر شدند. بعد از آن و در دهه 1980 این محصول جذاب، به بازارهای اروپا و آمریکای شمالی راه یافت و در دهه 1990 عرضه‌ی آن به اکثر کشورهای آسیایی از جمله کره جنوبی گسترش پیدا کرد.

جالب است بدانید از سال 2003،  سالانه 4 میلیارد آبنبات چوبی به 150 کشور فروخته می شود. شرکت Chupa Chups اکنون با گردش مالی 500،000،000 یورویی دارای 2000 کارمند می‌باشد و 90 درصد از فروش خود را در خارج از کشور انجام می‌دهد.

آبنبات چوبی CHUPA CHUPS از دیروز تا امروز

در سال 1969، Salvador Dali (سالوادور دالی) هنرمند سورئالیست مشهور اسپانیایی طرح اولیه‌ی لوگوی CHUPA CHUPS را روی تکه‌ای از روزنامه ترسیم کرد.
 اولین کمپین بازاریابی این شرکت دارای لوگویی با شعار "Es redondo y dura mucho, Chupa Chups" بود که در زبان اسپانیایی به معنای "گرد و ماندگار است". بعدها افراد مشهوری مانند مدونا برای تبلیغ این محصول استخدام شدند.

در دهه 1980، با کاهش نرخ زاد و ولد تعداد مصرف‌کنندگان نوجوان این محصول نیز کاهش پیدا کرد، به همین علت شرکت Chupa Chups، با شعار ضد سیگاری « Smoke Chupa Chups» سعی کرد تا مصرف‌کنندگان بزرگسال را جذب کند. شعار ضد سیگاری این شرکت اکنون، «سیگار کشیدن را متوقف کنید، شروع به مکیدن کنید» است. این محصولات، اکنون با تقلید بسته‌هایی شبیه به پاکت سیگار و نوشته‌ای به عنوان هشدار با رنگ سیاه و سفید "Sucking does not kill."به معنی "مکیدن نمی کشد" تولید می‌شود.

در نمونه‌های اولیه آب نبات چوبی CHUPA CHUPS، از چوب به عنوان میله‌های نگهدارنده آب نبات استفاده شد اما پس از مدتی اسپانیا با کمبود چوب روبرو شد و بدین ترتیب، میله‌های چوبی تبدیل به میله‌های پلاستیکی شدند.
آب نبات‌های چوبی CHUPA CHUPS  ابتدا در 7 طعم توت فرنگی، پرتقال، لیمو، توت فرنگی - خامه، شکلات - وانیل، خامه - نعناع و قهوه عرضه شدند. (توت فرنگی و توت فرنگی - خامه هنوز هم جزو پرفروش‌ترین طعم‌های این محصولات هستند.)

آب نبات‌های CHUPA CHUPS ، ابتدا با نام « GOL» شناخته می‌شدند و دلیل این نامگذاری نیز شباهت آب نبات ها به توپ فوتبال بود اما این نام در سال 1960 به آبنبات چوبی CHUPA CHUPS تغییر پیدا کرد. 
نام Chupa Chups از فعل اسپانیایی chupar به معنای "مکیدن" گرفته شده است.
در سال 1994 بزرگترین آب نبات چوبی دنیا در وزن 735 گرم به عنوان هدیه‌ای برای Histro Stoichkov (هیسترو استویچکوف- بازیکن بارسلونا)، توسط شرکت Chupa Chups ساخته شد.

در سال 1995 فضانوردان روسی آب نبات چوبی مورد علاقه خود یعنی Chupa Chups را به ایستگاه فضایی MIR بردند.
جالب است بدانید در سال 2000 طی یک سفر علمی که در قطب جنوب انجام شد دانشمندان گونه‌ی جدید از اسفنج را کشف کردند که نام آن را «Chupa Chups» گذاشتند.

منبع: https://shirinita.com/%D8%A2%D8%A8%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%AA/%D9%87%D9%85%D9%87-%DA%86%DB%8C%D8%B2-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A2%D8%A8%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D9%88%D8%A8%DB%8C-chupa-chups

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه تافی مغزدار کره ای و شکلاتی خانگی

تافی نوعی شیرینی است که با کاراملیزه کردن شکر یا ملاس با کره درست می‌شود. تافی‌ها جزو آب نبات‌های سخت دسته بندی می‌شوند ولی یک تفاوت با آنها دارند، بافت تافی برخلاف آب‌نبات هنگام مکیدن یا جویدن، نرم می شود و طعمی به یادماندنی و خوشمزه را برای همیشه در ذهنمان به یادگار می‌گذارد. تافی شیری و تافی شکلاتی از پرطرفدارترین طعم‌های این شیرینی خوشمزه هستند. همچنین انواع طعم‌های تافی را می‌توان به دو صورت ساده یا مغزدار درست کرد و یا از فروشگاه‌ها خرید. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه تافی مغزدار کره‌ای (با دستور پخت بسیار ساده) و طرز تهیه تافی مغزدار کره‌ای شکلاتی را به شما عزیزان آموزش دهیم تا بتوانید آن‌ها را در خانه درست کرده و این تافی‌های خوش‌طعم را در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. برای تهیه تافی مغزدار می‌توانید از انواع مغزیجات دلخواه استفاده نمایید.

روش تهیه تافی مغزدار کره‌ای با دستور پخت ساده و آسان

مواد لازم

  • کره: ۱۰۰ گرم
  • شکر: 2 لیوان
  • شیر پرچرب: 2 لیوان
  • عسل: 5  قاشق غذا خوری
  • مغزیجات دلخواه: 3/4 پیمانه

طرز تهیه تافی در شیرینیتا

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه نون خامه ای خانگی با فر و بدون فر

شیرینی نون خامه‌ای، با ظاهر جذاب و پرخامه همیشه یک ردیف از جعبه شیرینی‌های ما را به خود اختصاص می‌دهد، جالب است بدانید این شیرینی در کشورهای مختلف تقریبا دستور پخت مشابهی دارد و از خمیر پفی که داخل آن با خامه یا بستنی پر شده، تهیه می‌شود. بسیاری، منشا پیدایش این شرینی خوش طعم را شمال ایتالیا می‌دانند. نون خامه‌ای به خاطر توپی شکل بودن به شیرینی نارنجکی هم معروف است.
در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه نون خامه‌ای بپردازیم و آن را مرحله به مرحله توضیح دهیم تا شما عزیزان بتوانید این شیرینی خوشمزه را در خانه درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید، دستور پخت شیرینی نون خامه‌ای که در این جا آماده کرده‌ایم شامل دو قسمت است که اولی با استفاده از فر و دومی بدون فر می‌باشد.

آموزش تهیه نون خامه‌ای با فر و بدون فر

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

معرفی و طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان

اقوام زیادی در ایران زندگی می‌کنند و هر کدام از این قومیت‌ها زبان، لباس، آداب و رسوم، و غذاهای خاص خود را دارند. اما در کنار همه این‌ها، برخی از قومیت‌های ایرانی، شیرینی‌های خاص خودشان را دارند. احتمالا نام برخی از این شیرینی‌های خانگی و سنتی ایرانی را شنیده‌ باشید. ما قصد داریم شما را با این شیرینی‌های ایرانی آشنا کنیم. هر کدام از این شیرینی‌ها ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که شنیدن این ویژگی‌ها و روش طبخ‌ و پخت آن می‌تواند بر هر ایرانی جذاب باشد.

این‌بار قصد داریم در مورد کلمپه صحبت کنیم. کرمان زیبای ایران و کرمانیان عزیز شیرینی دارند به اسم کلمپه، یک شیرینی خوشمزه و جذاب، با کلی مواد مغذی که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.

کلمپه از کجا آمده است؟

کلمپه به شکل سنتی در روستاهای کرمان توسط زنان کرمانی روستا نشین با استفاده از روغن محلی و خرمای نخلستان‌های کرمان و با دست و بر روی آتش تهیه می‌شد. امروزه کارگاه‌ها و کارخانه‌های زیادی مشغول به تولید صنعتی کلمپه  درون فر در استان کرمان و استان‌های دیگر ایران هستند.

شکل سنتی بسیار ساده بود ولی در شکل صنعتی انواع مختلف گردویی، کنجدی، پسته‌ای و لقمه‌ای تولید می‌شود. مردم خون‌گرم کرمان به طور سنتی در ایام عید نوروز با استفاده از کلمپه از میهمانان خود پذیرایی می‌کنند. کملپه هم در نوع سنتی و هم در نوع صنعتی خوش‌بو و خوش طمع است.

در حالت سنتی معمولا یک خمیر روی نعلبکی قرار می‌گرفت و روی آن با مخلوط خرما و روغن حیوانی و گردو پر می‌شد و روی آن یک لایه دیگر خمیر قرار می‌گرفت. روی خمیر‌ها هم با ابزارهای ساده طراحی می‌شد. این قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین کلمپه کرمان بوده است. اما امروز اشکال متنوع و متفاوتی از کلمپه کرمان در دسترس است.

 

کلمپه چه شکلی است؟

ما ابتدا در مورد شکل ظاهری شیرینی‌های ایرانی صحبت می‌کنیم. به هر حال برای کسانی که علاقه‌مند به پختن شیرینی هستند یا حتی علاقه‌مند به خوردن شیرینی احتمالا دوست دارند که با شکل ظاهری شیرینی آشنا شوند. شکل کلمپه معمولا به صورت قطعات متوسط به اندازه کف دست است که به دو صورت دایره‌ای و مربعی شکل درست می‌شود. شکل دایره‌ای شکل کلمپه معمول و مرسوم است و بیشتر کرمانی‌ها کلمپه دایره‌ای شکل را می‌پزند. البته شکل ظاهری کلمپه به شکلی است که برخی آن را در بخش کلوچه و کوکی دسته‌بندی می‌کنند.
 

کلمپه دو بخش اصلی دارد، اول بخش خارجی آن که از آرد و زرده تخم‌مرغ، شیر و بیکینگ پودر، و روغن جامد تشکیل شده است. دوم بخش داخلی که شامل خرما و روغن و گلاب است.

طرز پخت کلمپه کرمان را از وبسایت شیرینی‌تا بخوانید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه تارت میوه ای فرانسوی

تارت یکی از انواع دسر محبوب بوده که خاستگاه آن فرانسه است. اکثر افراد فکر می کنند درست کردن پایه تارت کار سختی است، اما من امروز در این آموزش به شما نشان می دهم که چقدر راحت می توانید آن را در خانه درست کنید. این خمیر بافتی محکم دارد و نسبت به خمیر پای لطیف تر است. تفاوت دیگر خمیر تارت با پای در این است که خمیر تارت کمی شیرین است. شما داخل تارت خود را با هر چیزی که دوست دارید می توانید پرکنید، من در این آموزش می خواهم آن را با کرم کاستارد و میوه پر کنم.

مواد لازم برای تهیه خمیر تارت فرانسه:

تخم مرغ کامل : 1 عدد
زرده تخم مرغ : 1 عدد
کره بدون نمک : 225 گرم
شکر : 1/4 پیمانه
نمک : 1/3 قاشق چای خوری
آرد : 2 پیمانه

مواد لازم برای تهیه کرم کاستارد:

زرده تخم مرغ بزرگ : 2 عدد
 شیر : 1 پیمانه
شکر : 4/1 پیمانه
کره : 2 قاشق غذاخوری 
نشاسته : 2 قاشق غذاخوری
وانیل : نوک قاشق چایخوری 
نمک : نوک قاشق چایخوری
میوه به دلخواه تمشک یا توت فرنگی : 170 گرم

طرز تهیه تارت فرانسوی را در shirinita.com بخوانید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه بیسکویت رژیمی خانگی

اکثر ما معمولا بیسکوئیت‌ها را همراه چای یا قهوه می‌خوریم و از آن به عنوان یک میان وعده‌ی خوشمزه یاد می‌کنیم. این خوراکی، اولین بار به صورت اتفاقی در رم پخته شد و با گذشت زمان و تغییر در دستور پخت به شکل امروزی درآمد. جالب است بدانید بیسکوئیت مادر نیز، اولین بیسکوئیتی بود که در سال 1337 در ایران پخته شده و مصرف آن به عنوان یک مکمل غذایی کامل به همه توصیه شد. امروزه بیسکوئیت‌ها در شکل‌ها و طعم‌های مختلف در بازار موجود هستند و برای تهیه‌ی آن‌ها فقط کافیست به نزدیک‌ترین فروشگاه محله برویم. اما برخی افراد به علت داشتن بیماری دیابت و یا رژیم، بیسکوئیت رژیمی خانگی را به خرید آن‌ها ترجیح می‌دهند و سعی می‌کنند خودشان در خانه یک بیسکوئیت رژیمی سالم و کم شکر را تهیه کنند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بیسکوئیت رژیمی را به سه روش مختلف آموزش دهیم که هر سه آن‌ها به علت نداشتن شیرینی، روغن و شکر از کالری کمتری نسبت به بیسکوئیت‌های موجود در بازار برخوردار هستند و باعث افزایش وزن نمی‌شوند. روش دوم برای افرادی که وگن هستند کاملا مناسب است زیرا مواد اولیه‌ی این بیسکوئیت هیچ مغایرتی با سبد غذایی این افراد ندارد.

طرز تهیه بیسکوئیت رژیمی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه کلوچه شوشتری خوشمزه و آسان

معرفی کلوچه شوشتری

کلوچه شوشتری یکی از پر‌طرفدار‌ترین شیرینی‌های سنتی استان خوزستان بوده که به راحتی در منزل و با مواد در دسترس، قابل تهیه است. طرز تهیه کلوچه شوشتری به دو روش انجام می شود، که در نوع اول با شکر تهیه شده و در نوع دوم با خرما درست خواهد شد. کلوچه شوشتری خرمایی همان کلوچه دزفولی است و روش تهیه کاملا یکسانی با آن دارد.

 

چه موادی برای تهیه کلوچه شوشتری لازم است؟

مواد مورد نیاز برای تهیه کلوچه شوشتری شکری به شرح زیر است:

  • شیر: یک لیوان
  • روغن: یک لیوان
  • آرد سفید: پنج لیوان
  • مایه خمیر: یک و نیم قاشق غذا‌خوری
  • آرد: یک قاشق غذا‌خوری
  • شکر : یک قاشق غذا‌خوری
  • زعفران: به میزان دلخواه
  • آب: نصف لیوان
  • زیره: سه قاشق غذا‌خوری
  • رازیانه: سه قاشق غذا‌خوری 
     

روش تهیه کلوچه شوشتری

  • در ابتدا برای تهیه این کلوچه خوشمزه لازم است که شیر و شکر را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه دهید تا آن‌ها به خوبی مخلوط شوند. لازم نیست که شیر به مرحله جوش برسد و باید قبل از رسیدن به این مرحله، از روی حرارت برداشته شود. پودر مخمر از پیش تهیه شده، یک قاشق غذا‌خوری شکر و یک قاشق غذا‌خوری آرد را به نصف لیوان آبی که از قبل کمی آن را گرم کرده‌اید اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیبی یک دست به وجود بیاید. سپس این مخلوط را در ظرفی در بسته ریخته و آن را با پارچه‌ای بپوشانید. ظرف را در محیطی نسبتا گرم قرار داده و اجازه دهید تا استراحت کند.

  • ترکیب آرد، زیره و رازیانه را چندین بار الک کنید تا گلوله‌های درشت آرد، در مخلوط وارد نشود. سپس روغن را به آن اضافه کرده و خوب ترکیب کنید. بهتر است این کار را با دست انجام دهید تا ترکیب صاف‌تر و یک‌ دست‌تری به وجود بیاید.
  • پس از به عمل آمدن خمیر مایه، آن را داخل مخلوط آرد ریخته و ترکیب شیر و شکر را نیز به آن‌ها اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را خوب ورز داده و یک دست کنید. در آخر آن را داخل ظرفی بریزید و به مدت 120 دقیقه آن را کنار بگذارید. بهتر است که محیط گرمی برای استراحت نمودن خمیر انتخاب شود.
  • پس از گذشت زمان لازم، خمیر را روی ظرفی صاف پهن کرده و به شکلی که دوست دارید برش بزنید. می‌توانید برای تزئین کلوچه روی هر‌کدام را طرحی انداخته یا با کمک قاشق و چنگال به آن فرم دهید. با کمک یک قلمو، روی کلوچه‌ها را با زعفران بپوشانید تا رنگ و طعم بهتری داشته باشد.
  • فر را گرم کرده و آن را روی دمای 180 درجه تنظیم کنید. کلوچه‌ها را به مدت 40 دقیقه داخل فر قرار داده و اجازه دهید تا کاملا پخته شوند. زمان پخت را با توجه به حجم کلوچه‌ها می‌توان زیاد یا کم کرد.
  • حالا می توانید پس از سرد شدن کلوچه‌ها آن را با شیر یا چای میل کنید و از مزه آن لذت ببرید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی و آسان

زولبیا و بامیه، یادگاری از روز‌های شیرین ماه رمضان هستند که با عطر و بوی خوش این ماه عجین شده‌اند. این شیرینی خوشمزه در عین سادگی، یکی از گزینه‌های عالی برای شروع افطار و باز کردن روزه است.  زولبیا و بامیه از دوران قدیم وجود داشتند و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و حتی والدین آن‌ها نیز این شیرینی را به یاد می‌آوردند. امروزه شیرینی زولبیا و بامیه، دستخوش تغییراتی در مواد و شکل ظاهری شده و همین امر تنوع زیادی در آن ایجاد کرده است. طرز تهیه زولبیا و بامیه بسیار آسان بوده و با در دسترس‌ترین مواد، قابل تهیه است. دغدغه بسیاری از افراد این است که با دستور پخت‌های موجود درباره زولبیا و بامیه، نمی‌توان این شیرینی را همانند نمونه‌های موجود در شیرینی فروشی درست کرد. ما در ادامه این مقاله، نکات لازم در مورد تهیه این شیرینی را ذکر نموده و روش پخت آن را به ساده‌ترین حالت ممکن که همانند زولبیا و بامیه‌های شیرینی فروشی است، برای شما توضیح خواهیم داد. با مجله شیرینی‌تا همراه باشید.

 

مواد لازم جهت تهیه بامیه

کره: 20 گرم
عسل: دو قاشق مربا‌خوری
آرد قنادی: یک لیوان
وانیل: دو قاشق چای‌خوری
تخم مرغ: دو عدد
آب: یک لیوان
توجه بفرمایید که برای تهیه بامیه به جای عسل از شربت بار نیز می‌توان استفاده نمود که در ادامه روش تهیه آن را نیز توضیح خواهیم داد. اگر می‌خواهید که بامیه شما بوی تخم مرغ نداشته باشد، مقدار وانیل گفته شده را به سایر مواد، اضافه نمایید.

 

مواد لازم جهت تهیه زولبیا

آب: 3/4 لیوان
روغن: چهار قاشق مربا‌خوری
ماست: چهار قاشق مربا‌خوری
آرد سفید: یک لیوان
خمیر مایه: نصف قاشق مربا‌خوری
نشاسته ذرت: چهار قاشق مربا‌خوری
زعفران: 1/4 قاشق چای‌خوری
شکر: نصف قاشق مربا‌خوری

برای آماده سازی مواد لازم برای پخت زولبیا به این نکات توجه بفرمایید:
آب مورد نیاز برای تهیه زولبیا باید دمای متوسط مایل به گرمی داشته باشد. استفاده از روغن جامد برای تهیه این شیرینی ممنوع بوده و باید حتما از روغن مایع استفاده کنید. بهتر است که ماست استفاده شده، کمی چربی داشته و اندکی ترش باشد.

مواد لازم جهت تهیه شربت یا شهد

آب: یک لیوان و نیم
گلاب: دو قاشق غذا‌‌خوری
زعفران: دو قاشق مربا‌خوری
آبلیمو: نصف قاشق چای‌خوری
شکر: دو لیوان

تهیه این شربت الزامی بوده و روش تهیه آن نیز در ادامه توضیح داده شده است. برای تهیه این شربت لازم است که زعفران را از قبل دم کنید. بهتر است بدانید که اگر زعفران را با مقدار کمی یخ دم کنید، زعفران دم کرده شما رنگ بهتری خواهد داشت.
 تمامی مقادیر گفته شده به تعداد زولبیا و بامیه‌هایی که قصد تهیه آن را دارید، بستگی داشته و می‌توان با یک نسبت مساوی، اندازه مواد را کم یا زیاد کرد.

روش تهیه شهد زولبیا و بامیه

  1. ابتدا ظرفی را بردارید و روی گاز با شعله متوسط بگذارید. آب را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید تا کمی گرم شود.
  2. پس از این که آب گرم شد، شکر را به آن اضافه نمایید و چند دقیقه هم بزنید تا شکر به خوبی در آب حل شود.
  3. سپس زعفرانی که به روش گفته شده در بالا دم کرده‌اید را به ترکیب فوق اضافه کنید و در همان زمان گلاب و آبلیمو را نیز اضافه کنید.
  4. بگذارید مخلوط تهیه شده، چند دقیقه روی حرارت بماند تا غلظت آن بیشتر شود. زمانی که حالت آن نزدیک به عسل شد، شهد یا شربت را از روی گاز بردارید. اجازه دهید تا چند دقیقه در محیطی با دمای اتاق باشد و در نهایت آن را داخل یخچال بگذارید.

 

روش تهیه بامیه

  1. ابتدا ظرفی را روی حرارت ملایم بگذارید و درون آن آب بریزید. پس از این که آب کمی حرارت دید، کره را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره به طور کامل در آب حل شود.
  2. سپس عسل را به ترکیب بالا اضافه کنید و هم بزنید. اگر می‌خواهید که به جای عسل از شربت بار استفاده کنید باید مقداری آب، شکر و گلاب را در ظرفی جدا ریخته و روی حرارت بگذارید. پس از چند دقیقه زعفران و آبلیمو را به ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب بجوشد و غلیظ شود.
  3. پس از اضافه نمودن عسل یا شربت بار به سایر مواد، بگذارید تا ترکیب مورد نظر کمی حرارت ببیند. این کار را ادامه دهید تا مواد به نقطه جوش برسند.
  4. آرد را داخل ترکیب بالا بریزید و مدام هم بزنید تا تمام مواد یکنواخت باشند. گرمای شعله را کم کنید و چند دقیقه مخلوط را هم بزنید.
  5. پس از این که خوب هم زدید، خمیر آماده شده را بیرون بیاورید و پس از این که دمای آن کم‌تر شد، تخم مرغ‌ها را نیز به آن اضافه نمایید و خمیر را با دست خوب ورز دهید.
  6. برای خوش طعم‌تر شدن بامیه، وانیل را نیز به آن اضافه نمایید و خوب با خمیر ترکیب کنید.
  7. ظرفی را بردارید و آن را از روغن پرکنید. ظرف را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا روغن گرم شود. توجه بفرمایید که در این مرحله نباید روغن حرارت زیادی ببیند، زیرا گرمای بیش از حد، روغن را سوزانده و به بامیه طعم بدی خواهد داد.
  8. خمیر آماده شده را داخل یک پلاستیک فریزر تمیز بریزید و نوک آن را به صورت دالبری برش بزنید تا طرح بامیه روی آن بیفتد. سپس آن را بالای ظرف پر از روغن قرار دهید و با اندازه‌های دلخواه به کمک دست یا قیچی برش بزنید و داخل روغن بیندازید.

 
دقت کنید که حرارت باید کم باشد و بامیه آرام آرام سرخ شود. در آخر، بامیه را از روغن بیرون بیاورید و زمانی که کمی خنک شد، آن را در شهد آماده شده بریزید به طوری که در شهد، غوطه‌ور باشند. چند دقیقه بعد، بامیه را از شهد بیرون بیاورید و داخل یک سبد بگذارید تا شهد اضافی آن خارج شود. بامیه خوشمزه شما پس از این مرحله، آماده میل کردن است.

 

روش تهیه زولبیا

  • در ابتدا ظرف در داری را انتخاب کرده و داخل آن خمیر مایه و آب و شکر را بریزید. ترکیب را کنار گذاشته و دقت کنید که در ظرف بسته و کیپ باشد.
  • نشاسته ذرت را به همراه آرد چند بار الک کنید تا با هم یک دست شوند. سپس زعفران را به کمک یک آسیاب یا مخلوط‌کن، پودر کنید و با مخلوط نشاسته ذرت و آرد، ترکیب نمایید.
  • پس از این که خمیر مایه به خود فرم گرفت، آن را به ترکیب فوق اضافه نموده و مقدار ماست گفته شده را نیز به آن‌ها اضافه کنید. تمام مواد را خوب به هم بزنید و داخل یک ظرف گذاشته و در آن را ببندید. اجازه دهید که این مخلوط حدود 12 ساعت در یخچال یا محیطی خنک بماند.
  • پس از گذشت این زمان، خمیر را بیرون بیاورید و کمی ورز دهید. در این مرحله می‌توانید برای روان‌تر شدن خمیر، اندکی آب به آن اضافه کنید.
  • ظرفی را روی حرارت بگذارید و داخل آن را با روغن پر کنید. خمیر آماده شده را داخل یک پلاستیک فریزر بگذارید و در انتهای آن با کمک یک قیچی، سوراخ کوچکی ایجاد کنید. 
  • زولبیا را با شکل مورد نظر خود داخل روغن ریخته و پس از این که کاملا پخت، آن را بیرون بیاورید.
  • این شیرینی خوش طعم را چند دقیقه داخل شهد بگذارید و در نهایت با کمک یک سبد یا توری، زولبیا را کمی خشک کنید.
  • پس از این کار لازم است زولبیا را در یخچال قرار دهید و زمانی که دمای آن پایین آمد، میل بفرمایید.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه شله زرد مجلسی

شله زرد نام یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه‌ی ایرانی است که ما آن را بیشتر به عنوان غذای مناسبتی می‌شناسیم. از قدیم رسم بوده که در مناسبت‌های مختلف مذهبی، بانوان خانواده و فامیل دور هم جمع می‌شدند و شله زرد نذری پخته و بین دوستان و آشنایان پخش می‌کردند. این غذای سرشار از انواع ویتامین‌ها، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌اکسیدان، آهن، کلسیم، اسید فولیک، منیزیم، سلنیوم، فسفر و پتاسیم؛ در ماه مبارک رمضان جزئی جدا نشدنی از سفره‌های افطار است. خواستگاه این دسر خوش‌طعم شهر کرمان است و اولین بار «ابراهیم خان ظهیرالدوله» حاکم کرمان این دسر را پخته و بین مردم پخش کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شله زرد را به دو روش متفاوت آموزش دهیم.

 

طرز تهیه شله زرد 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی

طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی

شکلات یکی از خوراکی ها و تنقلات محبوب در تمام دنیاست. شکلات ها به عنوان دسر مصرف می شوند و یا در تهیه سایر دسرها، کیک ها و کوکی ها استفاده می شوند. سالانه حدودا 7.2 میلیون تن شکلات در جهان مصرف می شود.جالب است بدانید 75 درصد فروش شکلات ها در جهان، حاصل خرید آن توسط آقایان برای خانم ها است. از این میان، مصرف شکلات تخته ای درصد بیشتری را به خود اختصاص می دهد و روز ولنتاین پرفروش ترین روز شکلات است.
اگر شما هم عاشق شکلات هستید و می خواهید این خوراکی خوشمزه را در منزل درست کنید و میزان شیرینی و تلخی آن را خودتان تعیین کنید، دست به کار شوید. بنابراین با ما همراه باشید تا طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی با روشی ساده و آسان را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شکلات تخته ای خانگی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
حسن عباسی